Sevilla

Sevilla je kulturna, umetniška in finančna prestolnica južne Španije. Je glavno mesto pokrajine Andaluzija in province Sevilla in ima okoli 700.000 prebivalcev. Je 4. največje mesto v Španiji.

Sevilla, ŠpanijaSevilla ima bogato zgodovino. Mesto je staro več kot 2.000 let in čeprav je v njem opaziti ostanke srednjega veka, renesanse in baroka, je bilo mesto skozi svojo zgodovino močno pod vplivom arabske kulture. Mesto se je do vpada Mavrov leta 712 imenovalo Hispalis, kar je bilo starodavno rimsko ime za Sevillo. Leta 1248 so mesto v obdobju rekonkviste ponovno zavzeli Španci. Arabski pridih še danes dajejo številne stavbe, kot so katedrala, kraljeva palača (Alcazar) in arhiv španske zgodovine Archivo General de Indias, ki so celo pod UNESCO-vo zaščito kot pomembna svetovna dediščina.

Flamenko v SevilliSevilla je poleti izredno vroč kraj. Termometri pogosto kažejo nad 40 stopinj, vetra je malo, sence na srečo več, še posebej v prečudovitih parkih, kot je Parque de María Luisa. A Španci zaradi vročine niso ravno eko, zato tudi klimatiziranega prostora v obliki barov, trgovin in restavracij ni težko najti.

Mesto ima ogromno muzejev, kot so muzej sodobne umetnosti, muzej flamenka, vojni muzej, arheološki muzej, muzej tradicionalnih umetnosti in običajev ipd. Še posebej priporočam ogled muzeja flamenka oz. ogled flamenka v živo, saj se tam izobražujejo in nastopajo največji mojstri flamenka, kakršnih ne vidite na vsakem koraku (no, slika na desni je izjema).

Definitivno eno izmed najlepših španskih mest, ki se ga splača videti. Če le dobro prenašate poletno vročino ;)

Powered by WordPress | Potovanje - Španija